Sie sind hier: France-Individuelle » Verzekeringen
Goed verzekerd op reis
 
Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.
 
Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een (garantie-)annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.
 

Garantie-annuleringsverzekering
 

Als u een vakantie heeft geboekt, bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt Fi-vakantiehuizen u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de huursom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.
Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of komt u later dan 8 uur aan op uw vakantiebestemming door vertraging als u met vliegtuig, trein of bus reist, dan vergoedt deze verzekering de niet gebruikte vakantiedagen.
Wij bieden u standaard de Garantie-annuleringsverzekering aan, omdat deze verzekering u het volledige huurbedrag terugbetaalt, als u onverwacht eerder naar huis moet terugkeren. Ook als een gedeelte van de vakantie al wél is doorgegaan. Bijvoorbeeld op advies van een arts of wanneer een direct familielid ernstig ziek wordt of overlijdt. Juist bij ‘last-minute’ reizen is het verstandig een Garantie-annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!
 
De Garantie-annuleringsverzekering kent twee nuttige uitbreidingen: ‘Waarnemer’ en ‘Samengestelde reis’.
 

Waarnemer

Gebeurt er iets met een goede vriend of vriendin of bijvoorbeeld de persoon die op uw huis past of die uw zaken waarneemt, dan kan dat een reden zijn om uw vakantie te annuleren. Dit is niet standaard verzekerd. Met de uitbreiding ‘Waarnemer’ kunt u dit verzekeren.
Ook het overlijden van uw huisdier (hond, kat of paard) kunt u op deze uitbreiding extra meeverzekeren
 
Samengestelde reis
Bestaat uw reis uit losse onderdelen, zoals een vliegticket, een vakantiehuis en een rondreis, dan is dit een samengestelde reis. Het uitvallen van een van de onderdelen geeft bij een ‘gewone’ Garantie-annuleringsverzekering geen recht op vergoeding van de overige onderdelen. Kiest u voor de uitbreiding ‘Samengestelde reis’ dan heeft u de perfecte oplossing; de annuleringskosten van de overigeonderdelen worden dan wél vergoed.
 
Wanneer u de uitbreiding Waarnemer of Samengestelde Reis wilt meeverzekeren kunt u dit bij reservering aangeven. Wij nemen dan contact met u op om de details met u door te spreken.
 
Wat kost de verzekering?
De premie voor de Garantie-annuleringsverzekering Aflopende 6% van de reissom/huursom. Voor de uitbreidingen ‘Samengestelde reis’ en ‘Waarnemer’ wordt per uitbreiding 1% extra berekend. De poliskosten bedragen € 3,50 en over premie en poliskosten wordt vanaf 1 januari 2013  21% assurantiebelasting berekend!
 
 


De reisverzekering
 

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.
De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan zijn verzekerd. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en valt standaard onder de dekking. De kosten die voortvloeien uit deze hulpverlening, zoals repatriëringskosten ten gevolge van ziekte of ongeval van uzelf of in verband met naaste familieleden in Nederland zijn verzekerd.
 
100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland
Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten:
·                     repatriëring wordt ook zonder medische noodzaak vergoed en ook voor meeverzekerde gezinsleden.
·                     met de uitbreiding Geneeskundige kosten worden hoge medische rekeningen in het buitenland 100% vergoed.
·                     Het verplichte eigen risico van de Zorgverzekering valt onder dekking van de reisverzekering
 
Complete basisdekking en uitbreidingen op maat
De basisdekking vormt het uitgangspunt van de verzekering. Met aanvullende verzekeringen heeft u extra zekerheid, zoals de onderdelen (winter)sport, rechtsbijstand en Topdekking. Als u met eigen auto naar uw vakantiebestemming rijdt adviseren wij in het bijzonder de uitbreiding Hulp & Huur Vervoermiddel. Hiermee bent u verzekerd van hulp bij pech onderweg en wordt uw auto naar uw huis teruggebracht, als dat op eigen kracht niet meer lukt. Met deze dekking biedt de alarmcentrale u tevens de mogelijkheid om met een vervangende auto de reis te vervolgen. U kunt zelf uw keuzes maken en u betaalt alleen voor wat u belangrijk vindt. Heeft u vragen over één of meer van deze uitbreidingen, bel ons gerust, wij adviseren u graag.
 
Kinderen gratis
Op de reisverzekeringen van de Europeesche zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd.
 
Wat kost de reisverzekering?
Wij adviseren een Aflopende Reisverzekering inclusief dekking voor Geneeskundige kosten en Ongevallen voor € 1,60 per dag.
Verstandige uitbreidingen zijn:
Rechtsbijstand                          € 0,15
(Winter)sport                            € 1,00
Geld                                          € 0,50 per gezin of per persoon
Hulp & Huur Vervoermiddel    € 14,50 per auto
Extra sportuitrusting                 € 0,50
Topdekking                               € 0,50
Poliskosten bedragen € 3,50 en alleen over de uitbreidingen Rechtsbijstand en Hulp & Huur Vervoermiddel is 21% assurantiebelasting verschuldigd.
 
Wilt u een reisverzekering en/of meerdere van deze uitbreidingen meeverzekeren, bel dan met Fi-vakantiehuizen of zet het als opmerking bij uw online boeking. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om de details te bespreken.
Wanneer uw reis langer duurt dan de periode, waarin u bij ons een vakantiewoning huurt, laat dit ons dan weten, zodat wij de verzekering kunnen afsluiten voor uw gehele reis.
 
 
Verzekering Schade aan Logiesverblijven
Mocht u per ongeluk iets beschadigen in uw vakantieverblijf, dan biedt de dekking Schade logiesverblijven uitkomst. De dekking omvat schade aan het gebouw, de inventaris, de speeltoestellen en het zwembad in de tuin, die voor privé gebruik bij de accommodatie hoort. De dekking bedraagt maximaal € 2.500 en de premie bedraagt slechts 1,5% van de huursom. Dergelijke schades vallen in de regel niet onder Nederlandse aansprakelijkheidsverzekeringen. Deze verzekering wordt bij Fi-vakantiehuizen verplicht afgesloten bij boeking.
 
 
Kortom: met de verzekeringen van de Europeesche staat u er nooit alleen voor. De Europeesche is al jaren dé reisverzekeraar en recreatiespecialist bij uitstek.

Terug naar de homepage van Europeesche Verzekeringen.