Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Normandie

Zoek criteria

Normandië; stranden met een verhaal....

Normadië heeft een rijk en roerig verleden. Natuurlijk zijn er de indrukwekkende landingsstranden uit WO II, maar in Normandië liggen ook de wortels van Frankrijk, met een eeuwenlange geschiedenis. Een glooiend en rustig landschap bezaaid met kastelen, kloosters, steden en dorpen waar de tijd stil is blijven staan. 


Parijzenaars hebben er altijd veel buitenplaatsen gehad. De hoofdstad van Haute-Normandië is Rouen. Rouen is een oude stad met een lange geschiedenis die al in de tijd van de Romeinen bestond. Rouen is ook bekend als de plaats waar Jeanne d’Arc in 1431 op de brandstapel ter dood werd gebracht.  Caen, de hoofdstad van Basse-Normandië, is een moderne stad met een historisch centrum en een prachtige kathedraal. 

 

Normandië: een mild klimaat en uitstekende keuken

De door de Atlantische golfstroom verwarmde kust schittert door afwisseling en ruimte. Het binnenland heeft mooie bossen, met heggen omzoomde weilan­den, vakwerk­boerderijen, vestingsteden met schitterende abdijen en kerken. De keuken van Normandië is terecht beroemd vanwege de uitstekende ingrediënten en vele specialiteiten uit deze vruchtbare streek. In het noordelijke deel van Normandië vindt u brede stranden en kliffen en de landingsstranden van 1944 van de bevrijding van Europa door de geallieerden.

 

De meest comfortabele manier van vakantie in Normandie: een vakantiehuis

France Individuelle beschikt over een ruim aanbod van vakantiehuizen in Normandie. De vakantiewoningen verzekeren u van een onbezorgde vakantie in deze magnifieke streek. Paardrijden, zwemmen, maar ook oude stadjes en heerlijk eten staan synoniem voor Normandie. ’s Avonds komt u moe maar voldoen thuis in een heerlijk vakantiehuis of romantische gite. Normandie met zijn enorme variatie zal u niet teleurstellen!