U bent hier: Vakantiehuizen » Duitsland » Saksen » 

Zoek criteria

Regio informatie:

Vakantie in Saksen

 

Saksen is de meest oostelijke deelstaat van Duitsland (voormalig Oost-Duitsland) en grenst aan de landen Tsjechië en Polen. Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Kent u haar nog uit de TV-serie? Linda van Dyck als Anna van Saksen. In de brochure ‘Reis in de voetsporen van Anna van Saksen’ staan de locaties uit het leven van Anna van Saksen in de 16e eeuw. Van haar geboortestad Dresden, de huwelijkslocaties in Leipzig, haar zilverschat uit Freiberg, haar opsluiting in Dresden tot haar graf in de Dom van Meissen. Ze bracht Willem van Oranje een fortuin en een succesvolle zoon: Prins Maurits.

Het Vogtland, Erzgebirge, Elbsandsteingebirge en Zittauer Gebirge zijn ideale wintersportgebieden die in Nederland nog vrij onbekend zijn. Onterecht, want u vindt hier mooie skipistes, bobsleebanen en langlaufroutes. Bekende plaatsen zijn Oberwiesenthal, Oberwiesenthal, Altenberg, Schöneck, Carlsfeld en Klingenthal.

Nachtelijk gehuil naar de maan? Grote kans om het te horen in de Oberlausitz in het oosten van Saksen. Deze regio is de bakermat van de terugkerende wolf in Duitsland. Er leven zes à zeven roedels met in totaal circa 70 wolven. Het informatiebureau ‘Wolfsregion Lausitz’ geeft maandelijks ‘wolfsporen excursies’ om geïnteresseerden kennis te laten maken met dit unieke dier in de natuur.

Uitdrukkingen als 'De koning te rijk' of 'Slapen als een vorst' geven aan dat adellijke verblijven tot de verbeelding spreken. De Saksische vorsten bouwden veel paleizen, burchten en kastelen. Bekende locaties zijn het Zwingerpaleis in Dresden, jachtslot Moritzburg, burcht Kriebstein, vesting Königstein, Albrechtsburcht in Meissen, waterslot Klaffenbach bij Chemnitz, slot Hartenfels in Torgau en slot Colditz (ook bekend van de TV-serie).

 

Per fiets een nieuwe omgeving ontdekken is een geweldige ervaring. Het verkeersbureau van Saksen maakt een verkenningstocht gemakkelijk. In de fietsbrochure worden 12 fietsroutes voorgesteld met allemaal een uniek karakter. Niet alleen qua landschap en bezienswaardigheden, maar ook qua zwaarte van het traject.

Voorkeur voor fietspaden met weinig hoogteverschil of juist een stevig pad door de bergen? Liever de culturele genoegens van de stad of juist de rust ervaren in een natuurrijke omgeving. Er is altijd een fietsroute die aansluit bij de individuele wensen. In de fietskaart worden routes nader voorgesteld (details over de routes zijn te vinden op de internetsites van de regionale VVV’s), compleet met fietstechnische informatie als bewegwijzering en hoogteprofielen.

 

 

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten