U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Aquitaine-Dordogne » Lot et Garonne » 4713 » Regio

4-pers. chalet in Cuzorn (Aquitaine-Dordogne, Lot et Garonne)

2 slaapkamers

Aquitaine/Dordogne, voor diverse soorten van vakantie.

Of het nu watersport-, wandel-, fiets- en/ of cultuurvakanties zijn, in deze regio kan het allemaal. Niet voor niets is het departement Dordogne zo geliefd bij de Nederlander. Velen zijn hier zelfs permanent gaan wonen, hetzij om te werken, hetzij om te genieten van hun pensioen.

Aquitaine/Dordogne en de geografie.


De departementen in de Aquitaine/Dordogne zijn: Gironde, Dordogne, Landes, Lot et Garonne, en Pyrénées Atlantiques. Vanwege de geografische ligging is Aquitaine altijd een doorgangsgebied geweest, compleet met smokkelroutes vanuit Noord-Spanje door onherbergzame berggebieden. De Vallée des Aldudes is nog een van de laatste dalen waarin de desolate sfeer zoals die destijds in deze ‘uithoek’ heerste, voelbaar is. Maar naast de bergen is ook de zee hier altijd dichtbij. Bordeaux was en is een belangrijke havenstad en een belangrijk doorgeefluik voor het achterland. In het 18de-eeuwse centrum staan prachtig gerestaureerde wijnkoopmanshuizen en na een grondige opknapbeurt liggen de kades van de Gironde, de stadsparken en de wandelpromenades er weer schitterend bij. Een andere stad aan de kust is Bayonne, de hoofdstad van Frans Baskenland. De stad is een bezoek waard, net als de naburige tonijnhaven Ciboure. Bezoek Bayonne als het even kan tijdens een van de Baskische festivals! 

Aquitaine/Dordogne en sportief bezig zijn op het water.
 

De Dordogne is vooral bekend vanwege de gelijknamige rivier. Op veel plaatsen langs de Dordogne zijn strandjes voor een heerlijk dagje aan het water. Lekker zwemmen, zonnen, picknicken en vissen in de vakantie. Of huur een kano voor een spannende dag op de Dordogne! Net zo fraai zijn de rivieren de Vézère en de Dronne en talrijke kleine beekjes. En wat dacht u van de vele meren die de Dordogne rijk is? Vaak voorzien van een zandstrand met speeltuin en een restaurantje. Hartstikke leuk voor de kleintjes! Rivieren en meren zijn nooit ver verwijderd van uw vakantiehuis in de Dordogne. Na een vermoeiende dag is niks zo lekker als thuiskomen in een gite of vakantiehuisje. De Dordogne is een culinair paradijs en in uw vakantiehuis beschikt u over alle mogelijkheden om lekker te koken. In de tuin van uw huis geniet u nog na met een aperitief en maakt u al weer plannen voor de volgende dag in deze veelzijdige streek. en van de mondainste badplaatsen aan de Franse Atlantische kust met chique hotels, een art-deco casino en modieuze stranden.

Vakantiehuizen in de Aquitaine/Dordogne

Onze vakantiehuizen in de Aquitaine/Dordogne zijn zorgvuldig uitgekozen en zorgen er voor dat u zich voelt als 'God in Frankrijk'!
Bekijk hier onze vakantiehuizen in deze regio.

 

Handige links: 

Gites in de Dordogne

KIeine vakantiehuisjes in de Dordogne

Vakantiehuizen met privé zwembad in de Dordogne

Vakantiehuizen met huisdieren in de Dordogne

 

Vakantiehuizen op bijzondere locaties:

Vakantiehuizen vlak bij een meer in de Dordogne

Vakantiehuizen vlak bij een rivier in de Dordogne

 

Bekende plaatsen in de Dordogne:

Vakantiehuizen in Bergerac

Vakantiehuizen in Cuzorn

Vakantiehuizen in Gavaudun

Vakantiehuizen in Lalinde

Vakantiehuizen in Monpazier