U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Bourgogne » Nievre » 5822 » Regio

4-pers. vakantiehuis in Bouhy (Bourgogne, Nievre)

2 slaapkamers

De Bourgogne, een regio die het waar(d) maakt.

Land van de goede dingen des levens: een heerlijke maaltijd, een goed glas wijn. Niet voor niets verwijst de Nederlandse term voor levensgenieter naar de inwoners van deze regio. Maar de Bourgogne is ook bekend om de mooie natuur: bossen, rivieren, heuvellandschappen met weilanden vol grazende Charolais koeien. De Bourgogne blijft verrassen. Bewonder de erfenissen van de Galliërs, de monniken uit de Middeleeuwen, maar vooral van de Hertogen van de Bourgogne die machtiger waren dan de koning in Parijs.  Deze regio bestaat uit de departementen Côte-d'Or, Nièvre, Saône-et-Loire en de Yonne. France Individuelle: Vakantiehuizen, gites en villa’s in de Bourgogne.

 

 

Vakantiehuizen, gîtes, en villa's in de Bourgogne.

Een vakantiehuis van France Individuelle in de Bourgogne biedt u optimaal vakantiegenot. Onze gîtes en vakantiehuizen in de Bourgogne (Bourgondië) zijn allemaal gemakkelijk binnen één dag rijden vanuit Nederland te bereiken. Ter plaatse kunt u genieten van het eeuwenoude cultuurlandschap en al het goede van het Bourgondische leven. Bekijk hier de vakantiehuizen die wij in deze regio aanbieden.

 

Eten en drinken als een Bourgondiër.

Zoals eerder gememoreerd, een bekend begrip voor de Nederlander. Maar wat biedt deze regio zoal op het culinaire vlak? Het vlees van de Charolais koeien, Crème de Cassis, Kir Royal, komt hier vandaan, natuurlijk de diverse Bourgondische wijnen, de Champagne-variant in de Bourgogne wordt Crémant de Bourgogne genoemd en er wordt vaak een gougère bij gegeten, een typisch Bourgondisch kaassoesje. Verder noemen wij nog de beroemde mosterd uit Dijon en de peperkoek die in de Bourgogne geloofd en geprezen wordt.

 

bourgogne mosterd | fi.nl

 

Een sportieve vakantie in Bourgondië.

De liefhebber van fietsen en mountainbiken komt in deze streek ruim aan zijn trekken. Er zijn rustige fietspaden maar ook uitdagende parcours door het bos. Het decor is afwisselend en biedt de fietser een fantastisch kijk op de regio. Maar ook de liefhebber van watersport zit in hier goed. Diverse meren, o.a. Lac des Settons bieden veel vertier, zoals zwemmen, zeilen, surfen, kano en rafting, maar natuurlijk ook vissen.

 

lunch | fi.nl

 

Rondje cultuur in de Bourgogne.

Autun, gesticht door keizer Augustus is een van de oudste stadjes in deze regio en een waar historisch erfgoed. In augustus worden hier elk jaar historische schouwspelen opgevoerd. Het kanaal van Bourgogne start bij de Seine, is 241 km lang en heeft 189 sluizen. Een boottochtje is absoluut de moeite waard. Als u een bootje huurt heeft u geen vaarbewijs nodig. En tenslotte noemen wij nog het stadje met de prachtige naam; Nuits-St.Georges. Het staat bekend als dé wijnstad met vele wijnkelders die een bezoekje waard zijn.

Bekijk hier meer informatie over de Bourgogne.