U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Champagne-Ardenne » Ardennen » 0826 » Regio

9-pers. gite in Brognon (Champagne-Ardenne, Ardennen)

4 slaapkamers

Champagne-Ardenne... kronkelende riviertjes en verstilde dorpjes.

U vindt in Champagne-Ardennes de wijngaarden van de Champagne, de bossen van de Ardennen maar ook de eeuwenoude Romaanse kerken en authentieke middeleeuwse steden zijn interessante bestemmingen. Rondom Parijs geniet u van de grote culturele rijkdommen van de adellijke kastelen en tuinen. In de omgeving vindt u verder idyllische bossen en traag stromende rivieren waar menig schilder zijn inspiratie vond. En de nabijheid van Disneyland, maken vakantie in Champagne-Ardenne tot een feest. De departmenten in deze regio zijn; Ardennes, Marne, Aube, en Haute-Marne.

 

wandelen | fi.nl

 

Wandelen en fietsen in de Champagne-Ardenne.

De regio is licht geaccidenteerd en heeft een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. Vakantie in de Franse Ardennen of de Champagnestreek is een goede mogelijkheid voor een korte vakantie in voor- of najaar. In de Champagne-Ardenne beschikken wij over een gevarieerd aanbod van gîtes, boerderijen, en vakantiehuizen. De Franse Ardennen liggen relatief dichtbij. U geniet er van alle comfort die uw verblijf tot een onvergetelijke tijd zullen maken. U hoeft zich geen moment te vervelen. Wandelen, fietsen en cultuur zijn hier overal binnen handbereik. Na een dag wandelen in de Ardennen is het heerlijk thuiskomen in uw vakantiehuis. Bekijk hier de vakantiehuizen die wij in deze regio aanbieden.

 

Cultuur en culinair in de Champagne-Ardenne.

Wij noemen hier het vestingskasteel van Sedan (Château fort de Sedan), de stad Reims die deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van de UNESCO, en de stadswallen van Langres. Parijs ligt overigens op korte afstand alsmede Disneyland Parijs.
Wilt u lekker uit eten gaan, op de menukaarten staat pâté uit Reims, salade met spekjes of « Fricassée de pommes de terre à l'ardennaise » (een regionaal aardappelgerecht). Maar ook traditionele gerechten zoals “Pied de porc à la Sainte-Menehould” (varkenspoot), “ Potée champenoise” (stoofgerecht), “Andouillette de Troyes” (het beroemde worstje uit Troyes) en “ Sanglier à l’ardennaise” (wild zwijn). In de streek worden speciale kazen gemaakt, zoals de “chèvres cendrés” (heerlijke geitenkaasjes met een laagje as) uit Les Riceys en Argonne.  Voor lekkerbekken zijn de regionale desserts een feest! Geniet van de « nonettes au pain d'épice » en de pastelkleurige koekjes uit Reims met marsepein.

 

walnoten en spek | fi.nl

 

De natuur van de Champagne-Ardenne.

De regio van de Champagne-Ardenne is bruisend en authentiek met uitgestrekte meren en natuurparken zoals de Parcs Naturels de la montagne de Reims en het Forêt d'Orient. De bergachtige omgeving van deze streek ligt op korte afstand van Parijs en van Disneyland Parijs. Het gebied is zeer geschikt voor wandelaars en voor liefhebbers van paardrijden of mountainbiken. Er zijn veel watersportmogelijkheden op de meren. Outdoor activiteiten zijn sowieso erg populair in dit gedeelte van Frankrijk.

Meer informatie over de Champage-Ardenne.