U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Languedoc-Roussillon » Oostelijke Pyreneeën » 6612 » Regio

5-pers. appartement in Estoher (Languedoc-Roussillon, Oostelijke Pyreneeën)

3 slaapkamers

Languedoc-Roussillon, brede zandstranden met ongerepte lagunes en flamingo's. 

Prachtige panorama’s over een afwisselend landschap; de uitgestrekte kustlijn (die van Den Helder naar Hoek van Holland is 117 km, die van de Languedoc-Roussillon meer dan 240 km), het heuvelachtige achterland en de bergtoppen van de Pyreneeën die scherp afsteken tegen de blauwe hemel. De Languedoc biedt alles wat Zuid-Frankrijk zo aantrekkelijk maakt. 

 

savon de marseille | fi.nl

 

 

Languedoc-Roussillon, cultuur en gastronomie

Daartussen komt de geschiedenis en cultuur je overal tegemoet in de straten van de ommuurde Middeleeuwse steden als Montpellier, Nimes, Perpignan, Carcassonne en de diverse pittoreske dorpjes. Er wordt gezegd dat in de Languedoc-Roussillon de zon 300 dagen per jaar schijnt, een verklaring wellicht van de geweldige wijnen die deze streek produceert. De keuken is een combinatie van Franse en Spaanse specialiteiten met natuurlijk veel vis. 

 

Vakantiehuizen in de Languedoc-Roussillon

France Individuelle beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen, villa’s of landhuizen in de Languedoc. De departementen in de Languedoc-Roussillon zijn: Lozère, Gard, Hérault, Aude, en de Pyrénees Orientales. Of u nu een villa zoekt met zwembad of een appartement aan de kust, France Individuelle heeft altijd een geschikte vakantiewoning in de Languedoc. Bekijk hier onze vakantiehuizen in de Languedoc-Roussillon.

 

 


 

Dorpen in de Languedoc- Roussillon.

De Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon ligt bestrooid met mooie en karaktervolle dorpjes. Zoals Lagrasse, Saint-Guilhelm of Castelnou. Ingeklemd tussen wijngaarden, de zee of stoere rivierkloven verbergen ze hun charmante pleinen en straatjes waar je eindeloos kunt dwalen op een mooie zomerdag. Het kleurrijke Coullioure, door land en zee gezegend, is rond 1900 ontdekt door impressionisten Matisse en Derain, na een veelbewogen geschiedenis waarin zowel Grieken al Romeinen, Arabieren en de koningen van Mallorca een grote rol speelden. Het plaatsje is altijd nog zeer populair onder vele kunstenaars en volgens Matisse is de lucht nergens zo blauw als in Collioure.

 

Carcassonne, 3e toeristische trekpleister in Frankrijk.

Carcassonne is een vestingstad in het departement Aude. De stad ligt aan beide kanten van de rivier de Aude en ook het Canal du Midi loopt door de stad. De stad heeft door zijn centrale ligging een belangrijke regionale marktfunctie.

Het is na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde versterkte oude binnenstad, La Cité de Carcassonne. Deze Ville fortifiée historique de Carcassonne staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad dat bijna volledig is bewaard, en de grootste behouden vesting uit de Middeleeuwen.

Bekijk hier meer informatie over de Languedoc-Roussillon.

 

villa met zwembad | fi.nl