Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Limousin » 

Zoek criteria

Limousin

 

In de Limousin vindt u de stille dorpjes waar de bakker iedere dag verse baguettes bakt en de slager nog alle lekkernijen zelf bewerkt. De Limousin nodigt uit tot een ontspannende verkenning van het ruimschoots aanwezige natuurschoon.

Kastelen, middeleeuwse dorpen als Collonges-la-Rouge, Curemonte of Mortemart en de Romaanse kerkjes getuigen van een rijk historisch en cultureel erfgoed. Het meest beroemd is de Limousin vanwege de vermaarde runderen die vanuit dit gebied hun weg vinden naar borden over de hele wereld.  
 

Limousin, land van meren en heuvels

De Limousin bestaat uit de departementen Haute-Vienne, Corrèze en Creuse. In de Creuse en de Haute-Vienne is het landschap golvend en in de Corrèze plooit het landschap zich ineen uitbundig heuvelland.Tijdens een vakantie in de Limousin biedt de ongerepte natuur talloze mogelijkheden om te ontspannen. Karakteristiek voor de Limousin streek is het grote aantal meren waar men heerlijk kan zwemmen en kanoën. De heuvels bieden de mogelijkheid uw vleugels eens uit te slaan met een deltavlieger.

 

Vakantiehuizen in de Limousin met charme  
Onze vakantiehuizen in de Limousin beschikken alle over veel charme. Of u nu een kasteel zoekt in de Corrèze of een vakantiehuisje in de buurt van het Lac de Vassivière. Dit gebied verdient het om ontdekt te worden. Onze vakantiehuizen liggen altijd in interessante regio’s met veel bezienswaardigheden.