U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Lotharingen » Vogezen » 8806 » Regio

5-pers. chalet in Xonrupt-Longemer (Lotharingen, Vogezen)

2 slaapkamers

Lotharingen een prachtige groene regio.

Lotharingen (Lorraine voor de Fransen) is een regio in het noordoosten van Frankrijk en ten westen van de Elzas. De hoofdstad is Metz. De toeristische trekpleisters van deze regio zijn het Vogezengebergte en het Moezelgebied.
De Vogezen zijn groen en heuvelachtig en rond de Moezel kunt u heerlijk recreëren. Ook vindt u hier mooie steden zoals Metz en Nancy. In Metz vindt u de imposante Kathedraal Saint-Étienne en het Centre Pompidou, een geweldig kunstmuseum. Middelpunt van Nancy is het opvallende Stanilas plein, genoemd naar Stanislas Leszczyński, hertog van Lotharingen en voormalig koning van Polen. Frisse lucht genoeg dankzij de dichte bossen van de Vogezen, thermaal water in onder andere Vittel. De departementen in de Lorraine zijn: Meuse, Moselle, Meurthe et Moselle, en de Vosges.

 

 

 

 

Vakantiehuizen en chalets in de Vogezen

Onze vakantiehuizen bevinden zich midden in de Vogezen. De Vogezen is een waar wandelparadijs. Het meer van Gerardmer is vlakbij. De vakantiehuizen en gîtes in de Vogezen bevinden zich soms op een bungalowpark, en soms vrijgelegen in de bossen. Bekijk hier onze vakantiehuizen.

 

Lotharingen en de mirabel.

Lorraine is de grootste producent van dit goudgele pruimpje, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Syrië. Er is een onderscheid tussen de mirabel van Nancy en die van Metz, die kleiner is en iets minder stevig vruchtvlees heeft dat heel zoet smaakt.
Dit kleine vruchtje is heerlijk bij het ontbijt als jam, later op de dag verwerkt in nagerechten en gegratineerde desserts.
Enkele beroemde specialiteiten zijn de Ducs de Lorraine, soufflés met mirabellen, de mirabellensnoepjes en de mirabellenbrandewijn. Lotharingen is hier trots op en de mirabel wordt als culinair symbool gezien in deze regio.

 

confiture | fi.nl

 

 

Toeristische tips in Lotharingen.

Grand, een klein plaatsje in het westen van de Vogezen, heeft een archeologische verrassing van formaat. Een van de 10 grootste amfitheaters van het Romeinse Rijk ligt hier schijnbaar verdwaald midden in de campagne. Indrukwekkend om rond te lopen op de plek waar ooit 17.000 toeschouwers konden zitten. Grand was in de oudheid namelijk een geliefd bedevaartsoord voor Romeinse pelgrims die hier kwamen voor heilige bronnen. In het museum is een gigantisch vloermozaiëk te zien en Romeinse voorwerpen. (Grappige detail: in de jaren '60 hielpen lokale schoolkinderen met de opgravingen!). Maar liefst drie regionale natuurparken met de fraaiste landschappen en monumenten in Lorraine! Het bekendste park is die het “Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges”. Een van de drie parken is zelfs Wereldreservaat van de Biosfeer.


Meer informatie over Lotharingen.