Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Midden-Frankrijk

Zoek criteria

Centre, het hart van Frankrijk

 

Genieten van een eeuwenoude cultuur en het heuvelachtig landschap. Deze regio net ten zuiden van Parijs staat bekend als ’’Le Centre’’, het centrum van Frankrijk. De hoofdstad is Orléans, een oude stad die door de Romeinse keizer Aurelianus werd gesticht.

 

De Loire, machtige slagader van Frankrijk. 

Deze regio heeft een licht heuvelachtig Frans landschap met veel weilanden, bossen en meren. U vindt hier ook de schitterende Loire, de langste rivier van Frankrijk en een rivier die nog nauwelijks door mensenhanden is aangetast. De Loire wordt omzoomd door befaamde kastelen en aantrekkelijke steden zoals Orléans, Tours, Blois en Chartres. Deze steden staan bekend om hun historische centra en mooie, grote kathedralen. De drie bekendste, grootste en meest bezochte kastelen langs de Loirestreek zijn het Kasteel van Chambord, het Kasteel van Chenonceau en het Kasteel van Cheverny.

 

Vakantiehuizen in de Loire om van de te watertanden

Onbezorgd vakantie vieren wordt in de Loire nog eenvoudiger in een vakantiewoning van France Individuelle. Na een intensieve dag in de Loire kunt u heerlijk ontspannen in uw gite, of als u van echte luxe houdt, uw kasteel in de Anjou. De Loirestreek biedt vakantiehuizen in alle categorieën.