U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Midden-Frankrijk » Indre-et-Loire » 3722 » Regio

5-pers. vakantiehuis in Bréhemont (Midden-Frankrijk, Indre-et-Loire)

2 slaapkamers

Midden-Frankrijk, het kloppend hart van Frankrijk.

Genieten van een eeuwenoude cultuur en het heuvelachtig landschap Deze regio net ten zuiden van Parijs staat bekend als ’’Le Centre’’, het centrum van Frankrijk. De hoofdstad is Orléans, een oude stad die door de Romeinse keizer Aurelianus werd gesticht. De departementen in Midden-Frankrijk zijn; Eure et Loir, Loiret, Loir et Cher, Cher, Indre et Loir, en Indre.

 

 
De Loire, machtige slagader van Frankrijk

Midden-Frankrijk heeft een licht heuvelachtig Frans landschap met veel weilanden, bossen en meren. U vindt hier ook de schitterende Loire, de langste rivier van Frankrijk en een rivier die nog nauwelijks door mensenhanden is aangetast. De Loire wordt omzoomd door befaamde kastelen (maar liefst 140 stuks!) en aantrekkelijke steden zoals Orléans, Tours, Blois en Chartres. Deze steden staan bekend om hun historische centra en mooie, grote kathedralen. De drie bekendste, grootste en meest bezochte kastelen langs de Loirestreek zijn het Kasteel van Chambord, het Kasteel van Chenonceau en het Kasteel van Cheverny. Ook Mick Jagger van The Rolling Stones heeft hier een kasteel, en hij is zeker niet de enige beroemdheid met een kasteel in Frankrijk.

Vakantiehuizen in de Loire om van de watertanden.

Onbezorgd vakantie vieren wordt in de Loire nog eenvoudiger in een vakantiewoning van France Individuelle. Na een intensieve dag in de Loire kunt u heerlijk ontspannen in uw gîte, of als u van echte luxe houdt, uw kasteel in de Anjou. De Loirestreek biedt vakantiehuizen in alle categorieën. Bekijk hier onze vakantiehuizen in Midden-Frankrijk.


De geschiedenis van de Loire-vallei.

Centre Val-de-Loire is het gebied waar in de 15e eeuw het hof van Frankrijk en de adeldom neerstreek. Juist de vele kastelen zijn hier nog steeds stille getuigen van. De reden waarom de edelen een voorkeur voor deze streek hadden, is dat men hier niet alleen de krijtsteen kon vinden om hun paleizen mee te bouwen, maar ook uitgestrekte jachtgebieden, groene weilanden en vruchtbare grond, die de prachtige streekwijnen voortbracht. De Loire heeft veel te bieden. Een prima klimaat, prachtige kastelen, mooie rivierlandschappen, oude genoeglijke dorpjes, lekker wijnen en heerlijk eten. De uitgestrekte bossen maken deze regio tot een waar fiets- en wandelparadijs.

 

kastel loire | fi.nl


 

Watersport in Midden-Frankrijk.

Het ligt voor de hand dat door de aanwezigheid van de grote rivier de Loire (400 km lang!), de watersport een belangrijk toeristisch onderdeel in Midden-Frankrijk vormt. De rivier de Loire zelf biedt veel mogelijkheden om te kanoën, te kayakken, te waterfietsen of tradiotionele boottochten te maken. Verder zijn er 86 parken en tuinen en 3 regionale natuurparken (Brenne, Loire-Anjou-Touraine en Perche).

Bekijk hier meer informatie over Midden-Frankrijk.