Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Poitou-Charentes » 

Zoek criteria

Poitou-Charentes

De Poitou-Charentes ligt ten zuiden van de Loirestreek. In het noordelijk deel vind je vooral heuvels met bossen die aansluiten aan de regio Loire-Atlantique en het departement Anjou. De regio is gezegend met een gevarieerd landschap. Het binnenland vormt zich door trotse vestingstadjes, kastelen, abdijen,  vermaarde Cognachuizen, pittoreske dorpjes en een vredig landschap met veel moerassen, heuvels, bossen en wijngaarden.

 

Het klimaat is er goed. Met gemiddeld 2250 zonuren per jaar is het een aangenaam zonnig gebied in het westen van Frankrijk. De universiteitsstad Poitiers is een van de oudste steden van Frankrijk en rijk aan cultuur en historie. Poitiers is tevens de hoofdstad van deze regio. Ook de rest van de streek kent een rijke geschiedenis en telt meer dan 500 monumenten - abdijen en kastelen.

 

In het achterland van Poitou-Charentes ligt de vallei van de rivier de Charente en de beroemde cognac-huizen. Door de groei van de kostbare druiven voor de destillatie van cognac zijn er geen vervuilende industrieën. In de omgeving ligt Futuroscope, een themapark over technology en toekomst en zeker een bezoekje waard. Ten noorden van Poitiers, ter hoogte van Neuville-de-Poitou, tref je veel wijngaarden aan waar het heerlijk fietsen is. Ook de badplaatsen aan de Côte de Beauté zijn zomers drukbezocht. Vooral het departement Charente-Maritime is erg geliefd onder toeristen. Met meer dan 3 miljoen toeristen per jaar behoort La Rochelle, de hoofdstad van dit departement, tot de meest bezochte kustplaatsen van Frankrijk.

 

Poitou Charente telt vier grote vochtige zones.  Deze moerassen zijn uitzonderlijke gebieden, met een bijzonder ecologisch systeem en een uniek landschappelijk en etnografisch erfgoed. Zij worden voortdurend nauwkeurig onder toezicht gehouden en zijn tegenwoordig beschermd. Om die reden zijn het plekken waarmee respectvol moet worden omgegaan.                              
 

De Poitou-Charentes kent een prachtige kustlijn met voor de kust vier bijzondere eilanden;   Île de Ré, Île d'Oléron, Île d'Aix et île Madame. Deze eilanden zijn vanwege het klimaat (veel zon), de zandstranden en de vissershaventjes een zeer populaire bestemming.