Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Rhône-Alpes

Zoek criteria

Rhône-Alpes; van de Alpen van de Haute Savoie tot de Gorges de l'Ardèche

Rhône-Alpes, gelegen in Centraal Frankrijk, is na  Midi-Pyrénées de grootste streek van Frankrijk en wordt gekenmerkt door water (zes van de acht departementen dragen de naam van een rivier), de lavendelvelden van de Drôme en de bergtoppen en de gletsjers van de Mont-Blanc. Zomers een heerlijk wandel- en watersportgebied. Chamonix is gelegen bij de Mont-Blanc, in het dal liggen de mooie plaatsen Annecy en Chambéry.

In het zuiden van deze streek, via het dal van de Rhône en de beroemde wijngaarden, ligt het departement de Drôme, met de stad Montélimar, het land van de noga, en ook de Gorges de l'Ardèche, een paradijs voor watersporters. En in het departement Isère ligt het Parc Naturel Régional du Vercors, een schitterend wandelgebied met hoge plateaus en diepe ravijnenU vindt er veel grotten, waarvan sommigen bekend staan om hun formaties die uniek zijn in Europa.


Hoofdstad van Rhône-Alpes is Lyon, wereldhoofdstad van de gastronomie. Ook de kazen en de wijnen van de Savoie, de Beaujolais-wijnstreek en de kippen van de Bresse zijn wereldwijd bekend. Naast Lyon kent Rhône-Alpes bekende steden als Saint-Etienne, Chambéry, Annecy en Grenoble. Rhône-Alpes heeft meer dan 200 musea, zoals bijvoorbeeld het museum van Schone Kunsten in Lyon, het museum van moderne kunst in Saint-Etienne en het archeologisch museum van Saint-Romain. Ook de vele festivals in de regio (ruim 200) trekken ieder jaar meer dan 13 miljoen bezoekers. Bekijk hier onze vakantiehuizen in de Rhône-Alpes.