U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Rhône-Alpes » Ardeche » 0740 » Regio

8-pers. villa in Vagnas (Rhône-Alpes, Ardeche)

3 slaapkamers

De Rhône-Alpes, een regio met vele (ver)gezichten.

Rhône-Alpes, gelegen in Centraal Frankrijk, is na  Midi-Pyrénées de grootste streek van Frankrijk en wordt gekenmerkt door water (zes van de acht departementen dragen de naam van een rivier), deze departementen zijn; Loire, Rhône, Ain, Haute-Savoie, Savoie, Isère, Drôme, en de Ardèche. De Rhône-Alpes heeft vele gezichten: de hoogste bergtoppen van de Franse Alpen, de ruige natuur van de Ardèche en Cevennen, maar ook de kleurige en geurige lavendelvelden in de Drôme en en het wereldse Lyon.

 

drôme | fi.nl

 

De Rhône-Alpes, een diverse regio met vele mogelijkheden.

De lavendelvelden van de Drôme en de bergtoppen en de gletsjers van de Mont-Blanc. Zomers een heerlijk wandel- en watersportgebied. Chamonix, een van de oudste en meest pittoreske skidorpen is gelegen bij de Mont-Blanc, in het dal liggen de mooie plaatsen Annecy en Chambéry. In het zuiden van deze streek, via het dal van de Rhône en de beroemde wijngaarden, ligt het departement de Drôme, met de stad Montélimar, het land van de noga, en ook de Gorges de l'Ardèche, een paradijs voor watersporters. En in het departement Isère ligt het Parc Naturel Régional du Vercors, een schitterend wandelgebied met hoge plateaus en diepe ravijnen. U vindt er veel grotten, waarvan sommigen bekend staan om hun formaties die uniek zijn in Europa.

 

Wat biedt de Rhône-Alpes nog meer?

Hoofdstad van Rhône-Alpes is Lyon, wereldhoofdstad van de gastronomie, en onder andere de thuishaven van de beroemde kok Paul Bocuse. Ook de kazen en de wijnen van de Savoie, de Beaujolais-wijnstreek en de kippen van de Bresse zijn wereldwijd bekend. Naast Lyon kent Rhône-Alpes bekende steden als Saint-Etienne, Chambéry, Annecy en Grenoble. Rhône-Alpes heeft meer dan 200 musea, zoals bijvoorbeeld het museum van Schone Kunsten in Lyon, het museum van moderne kunst in Saint-Etienne en het archeologisch museum van Saint-Romain. Ook de vele festivals in de regio (ruim 200) trekken ieder jaar meer dan 13 miljoen bezoekers.

 

raclette | fi.nl

 

Kanovaren op de Ardèche een onvergetelijke ervaring.

Er zijn verschillende opstappunten en de lengte kunt u zelf bepalen. Het leukst is een kanotocht van twee dagen met een overnachting op een van de strandjes. In een ton kunt u uw spullen (slaapzak) droog houden want de kans dat u een keertje omslaat is altijd aanwezig maar niet erg gezien de aangename temperatuur van het water. Het zand op de strandjes blijft door de zon lekker warm en wat is er fijner dan 's nachts vanuit je slaapzak naar de sterrenhemel te kijken met de ruisende Ardèche op de achtergrond.

 

kanoën_ardèche | fi.nl

 

Fietsen langs de Rhône.

De ViaRhôna is een een fietsroute van maar liefst 815 km en loopt van Genève tot aan de Middelandse Zee en loopt langs de oevers van de Rhône en delen daarvan zijn absoluut de moeite waard om eens te verkennen. Sommige oude trekkerspaden zijn opgeknapt en maken nu deel uit van deze nieuwe fietsroute. U kunt, qua traject, het zo zwaar maken als u zelf wilt en onderweg komt u de leukste terrasjes en restaurantjes tegen. Maar overwegend is het parcours vlak of licht hellend dus geschikt voor bijna iedereen. Een aanrader in de Rhône-Alpes.

Meer informatie over de Rhône-Alpes.
 Bekijk hier onze vakantiehuizen in de Rhône-Alpes.