Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Italie » Lazio

Zoek criteria

Golfen, fietsen en paardrijden - actieve vakanties in Lazio

 

Het centraal gelegen Lazio is het ideale uitgangspunt om het nabij gelegen Toscane, de hoofdstad Rome en Napels te verkennen. Lazio kenmerkt zich door prachtige steden met veel geschiedenis, kastelen, monumenten en kerken waar kunst en cultuur nog de overhand hebben. In het noorden van Lazio ligt de streek Sabina, grenzend aan Umbrië. Het is een voornamelijk groen gebied met veel olijf- en wijngaarden en met vele mooie middeleeuwse dorpen die gebouwd zijn op heuvels. 

 

 

De kust van Lazio

Aan het westen grenst Lazio aan zee. Naar de kust van Lazio komen veel toeristen uit heel Italië en het buitenland om te genieten van de rust en de atmosfeer die de zee en haar stranden biedt.

 

Actieve vakanties in een agriturismo in Lazio
De gezellige vakantiewoningen van Fi op de authentieke Italiaanse vakantieboerderijen in Lazio zijn van alle comfort voorzien. Frosinone, gelegen in de heuvels van het Parco Nazionale van Abruzzo, is een aanrader voor hen die op zoek zijn naar een actieve vakantie in een rustige omgeving. Golfen, fietsen, paardrijden en wandelen zijn slechts enkele van de aanraders. De agriturismo's in San Donato Val di Comino staan voor een vakantie vol rust te midden van de natuur. Ook de golfliefhebber kan hier goed te recht op de 9 holes golfbaan Golfbaan La Grotte in San Donato Val di Comino. Een andere aanrader is Casperia, in de beurt van Rieti. Fi biedt in Casperia een gezellige vakantieboerderij met meerdere woningen, ideaal ook voor samen reizende families. Op de boerderij worden biologische producten verbouwd zoals granen, olijfolie en wijn en kunnen worden gekocht. Men kan in verschillende geconventioneerde restaurants in de nabije omgeving heerlijk de regionale keuken ontdekken.