Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Italie » Sicilie

Zoek criteria

Strandvakantie op Sicilië – witte zand, cultuur en uitgaan

 

Aan de meer dan duizend kilometer lange kust van Sicilië liggen talrijke brede zandstranden. Aan de noordkust van Sicilië ligt het charmante badplaats San Vito lo Capo met kristalhelder water en fijne witte zandstranden.  Aan de zuidkust van Sicilië vind je vooral gezinsvriendelijke vakantieoorden als Sciacca en Menfi. Er zijn hier mooie zandstanden en uitgebreide watersportmogelijkheden. Aan de oostkust van Sicilië ligt de beroemde badplaats Taormina. Een bruisende stad met vele uitgaansmogelijkheden, diverse cafés en discotheken. Samen met Giardini Naxos en Capo Passero is dit een geliefde bestemming voor jongeren.

 

Met de boot of vliegen naar Sicilië?

Vliegen op Sicilië kan voordelig met Ryanair vanaf Brussel naar Trapani, of gemakkelijk met Transavia vanaf Amsterdam naar Palermo en Catania. Met de auto is de meest korte overtocht vanuit Valletta. Binnen slechts drie uur bent u dan in Catania. 

 

Met kinderen op vakantie naar Sicilië 

Er zijn maar liefst vier pretparken op Sicilië. Het waterpark ‘Etnaland’, het familiepark ‘Kids& Families’, het natuurpark ‘Parco Monte Serra’ in Catania en het ‘Europark Rocella’ in Caltanisetta zorgen voor onvergetelijke dagen op Sicilië voor de hele familie. Fi Villas verhuurt vakantiehuizen in Taormina, op slechts 45 minuten rijde van Catania.