Ontdek...

U bent hier: Vakantiehuizen » Italie » Umbrie

Zoek criteria

Umbrië is gekenmerkt door groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden en akkers met tabak en zonnebloemen, steile straatjes en oude stadsmuren, de getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.

De hoofdstad, Perugia is een stad met bijzondere charme. De geschiedenis, de pittoreske hoekjes en prachtige kerken maken het een aanrader.

 

Culinair genieten in Umbrië

De kracht van de keuken van Umbrië ligt in de eenvoud en de pure ingrediënten. UmbrIë, ook als ‘La miniera del gusto’ (de smaakmijn) genoemd is wereldberoemd voor het stadje Norcia. Zo klein als het plaatse is, zo groot is zijn aanbod van unieke delicatessen: schapenkaas, spek, salami en honing. De truffels en de oliefolie behoren tot de beroemdste specialiteiten van de regio. Een aanrader voor de wijnliefhebber is een bezoek naar de ‘Strada del Sagrantino’ de wijnroute door Umbrië. 

 

Gastronomische vakantie op een vakantieboerderij

Een unieke gastronomische belevenis in Umbrië heeft u op een vakantieboerderij van Fi Villas. Bij voorbeeld op de vakantieboerderij in Spello, waar de eigenaren de locale traditionele producten van biologische landbouw maken. Omgeven door ongerepte natuur, tussen de kunst van de vele historische steden en middeleeuwse dorpjes is Spello een ideaal uitgangspunt om de regio te verkennen. 

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten