U bent hier: Vakantiehuizen » Kroatië » Dalmatië

Zoek criteria

Vakantiehuizen in Dalmatië;  In Dalmatië beleeft u de mooiste vakantie aan de Adriatische Zee. In Dalmatië wordt u verwend: prachtige strandjes, kristalhelder zeewater en volop zonneschijn. En dan de steden; vol historische gebouwen, pleinen en haventjes met restaurants en terrasjes. Hier komt de mediterrane sfeer pas echt tot zijn recht! Een ongekende opeenstapeling van vooral Byzantijnse en Venetiaanse invloeden. Maar bezoek ook de nationale parken vol boeiende natuur en maak eens een boottochtje naar de eilanden. Dalmatië wordt vaak gezien als de mooiste streek aan de Adriatische Zee. Zonovergoten stranden, een schat aan cultuur en indrukwekkende natuur. Reserveer daarom een vakantiehuis in Dalmatië! 

Het strand van Dalmatië
Dalmatië heeft de mooiste en zonnigste stranden van Kroatië. En misschien wel van de gehele Adriatische kust. Schitterende zandstranden, zoals dat van Bol, en talloze intieme kiezelstrandjes in de vele baaien. Voor duik- en snorkelfanaten is Dalmatië een Walhalla; de Adriatische Zee is kristalhelder! Bekijk de subtropische vissoorten die tussen de scheepswrakken en in de koraalriffen zwemmen. Maak een ritje op de bananenboot, ga parasailen of jetskiën en geef uw vakantie een spectaculair tintje!  de vakantiehuizen in Dalamtië van AVAC liggen allemaal op maximaal 500 mtr van de zee; dus u kunt lopend, met uw handdoek over uw schouder, de fijne kiezelstranden opzoeken.

Beeldschone steden vol historie
Dubrovnik is de parel van de Adriatische Zee. Het St. Jansfort, de palazzi en de stortvloed aan historie moet u gezien hebben tijdens uw vakantie in Dalmatië! Bezoek ook Split met de glamoureuze levensstijl van de inwoners, flaneer op de palmenboulevard Riva en geniet van het Mediterrane leven. Verbaas u in Trogir, Zadar en Sibenik over de beeldschone, eeuwenoude centra. Het zijn net grote openluchtmusea vol Byzantijnse en Venetiaanse gebouwen. Uw vakantiehuis is de perfecte springplank om van al dit moois te genieten!


Bezienswaardigheden en natuur
Voor natuurliefhebbers zijn de nationale parken van Dalmatië een must. Neem Paklenica, in het Velebit-massief, met 400 m diepe ravijnen, grotten en vooral veel bos waar arenden en beren leven. Een ander beschermd gebied is Krka, met spectaculaire watervallen, bergstromen en meren. Geïnteresseerd in de oudheid? Salona was ooit de Romeinse hoofdstad van Dalmatië, bewonder in uw vakantie de ruïnes van het amfitheater, de thermen en het forum. Rond Primosten en Trogir liggen beroemde wijngaarden. Neem een fles mee naar uw vakantiehuis!

 

Meer regio-informatie >>