U bent hier: Vakantiehuizen » Kroatië » Istrië

Zoek criteria

Het driehoekige schiereiland Istrië (3160 km2) is gelegen in het noordoostelijke deel van de Adriatische Zee en is daarmee het grootste Kroatische schiereiland.  Het schiereiland is of vernoemd naar de Histriërs (de aloude bewoners van het schiereiland) of naar de oude benaming van de rivier de Ister (Donau). Istrië is vandaag de dag een belangrijk toeristisch gebied van Kroatië. Door de geografische ligging stond en staat Istrië onder sterke culturele invloed van Italië. Dit blijkt onder andere uit de bouwstijl en ook in het eten komt dit naar voren. Het achterland bestaat uit prachtige natuur met onder andere groene bossen, wijnvelden en diverse pittoreske dorpjes. Het Middellandse zeeklimaat staat garant voor heerlijk warme zomers en behaaglijke voor- en na seizoenen. Istrië is tegenwoordig één van de populairste bestemmingen voor het internationale strandtoerisme aan de Adriatische kust. Istrië staat bekend om de heerlijk warme zomers, de helder blauwe zee met mooie baaien, ongeschonden natuur en dorpjes in middeleeuwse sferen. kortom, ideale omstandigheden voor een fijne, welverdiende vakantie!

Uw vakantiehuis in Istrië is omgeven door het azuurblauwe water van de Adriatische zee en gelegen tussen olijfgaarden, akkers en bossen liggen de pittoreske stadjes van Istrië. Het rustige binnenland van Istrië wordt ook wel het 'Toscane van Kroatië' genoemd, met haar heuvels met wijngaarden, bossen en schilderachtige dorpjes. In Istrië spreken veel mensen nog Italiaans, en ook de keuken heeft veel Italiaanse gerechten, doordat deze regio onder invloed van Italië heeft gestaan. De vakantiewoningen in Istrië lenen zich uitstekend voor zowel een strandvakantie als een culturele vakantie.

Istrië is de populairste bestemming van Kroatië. Toeristen zullen hier dan niet gauw iets te kort komen. Vakantiehuizen in Istrië staan voor een vakantie met natuur, cultuur, strand en vermaak. Allemaal op een steenworp afstand naast elkaar. Vooral aan de westkust van het schiereiland liggen bekende badplaatsen als Porec, Umag, Vrsar, Rovinj, Pula en Medulin. De kust is wat ruiger, met rots- en kiezelstranden en baaitjes, en vooral de bekendere plaatsen kennen een bruisend uitgaansleven, met talloze barretjes, cafés, restaurants en discotheken.Uw vakantiehuis in Istrië is ideaal voor een gezinsvakantie!