U bent hier: Vakantiehuizen » Kroatië » Kvarner baai

Zoek criteria

Kvarner Baai, een prachtige kuststrook met mondaine badplaatsen, eilanden en bergen, gelegen in de “oksel” van Kroatië. Het landschap kent een grote diversiteit en geeft u bijzondere afwisselende aangezichten op de dorpen en steden gelegen in en aan de Baai van Kvarner, tussen de Noordelijkse kust van Kroatië en het schiereiland Istrië. Een van de nabijgelegen bergen beschermt dit mooie gebied uitstekend tegen koufronten en draagt bij aan het heerlijke Middellandse Zeeklimaat waar u van kunt genieten tijdens uw verblijf in de Kvarner ook wel de Kvarnergolf genaamd 

 

Griekse zeelieden en de Romeinen hebben in het verleden hun stempel gedrukt op dit mooie gebied. Onder invloed van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie zijn veel van de vakantievilla’s gebouwd voor de aristocraten en misschien verblijft u wel in een van deze historische panden

In het gebied dat wordt aangeduid als de Kvarner Baai vindt u natuurlijk een keur aan leuke baaitjes, sommige zo exclusief dat deze fijne plekjes met kiezelstranden alleen te bereiken zijn per boot. De eilanden Cres, Krk, Pag en Losinj, zijn gelegen in de baai en het bezoeken waard. Lošinj bereikt u met de veerboot en Krk is met een brug verbonden aan het vaste land.Lugomare Opatija is een van de bezienswaardigheden in de Kvarner Baai. Dit wandelpad voert u van Lovran naar Volosko lang groene parken, verre uitzichten op zee en fijne terrasjes voor een welverdiende pauze.

 

In Lošinj huisvest het centrum dat in teken staat van bescherming van de dolfijn in de Adriatische zee. Hier wordt een wetenschappenlijk onderzoeksprogramma  uitgevoerd, kunt u leren over de zoogdieren in de zee door het opgestelde educatieve programma. Daarnaast is er een beschermingsprogramma op poten gezet om de dolfijn te beschermen. Tijdens een boottocht door de omgeving of uw bezoek aan dit centrum heeft u miscshien het geluk een van deze adembenemende dieren te aanschouwen. Het Nationale park is gelegen in Risnjak met metershoge kliffen, en adembenemend diepe ravijnen. Aanschouw de loof- en naaldbossen in een gebied met een oppervlakte van 6350 hectare. De ruime omgeving huisvest een klein aantal dorpjes en gehucten met in total 80 bewoners. In de loop der jaren zijn een aantal dorpen complete verlaten. Naast een stabiele populatie van everzwijnen en herten wonen in de bossen van het Nationale park bruine beren, wolfen en lynxen. Vergroot uw kansen op het aanschouwen van deze bijzondere diersoorten door wat tijd te verblijven in een van de hide outs. De omgeving leent zich ook uitstekend voor mountainbike tochten en om te gaan sportvissen. 

 

Actieve vakantiegangers kunnen hun dagen vullen met het spotten van witkopgieren, er op uit trekken voor een heerlijke wandeling, fietstocht of rit te paard. Beklim een van de bergen, maak een parachutesprong of onderneem een potje tennis of beachvolleybal. Genoeg te doen en te zien in de mooie Kvarner Baai.