U bent hier: Vakantiehuizen » Tsjechië » Lipnomeer » Lipno Nad Vltavou » hv-li-301-B » Regio

8-pers. vakantiehuis in Lipno nad Vltavou (Lipnomeer, Lipno Nad Vltavou)

4 slaapkamers

Vakantiehuizen Lipnomeer, een aangename, ongerepte sfeervolle vakantieregio

Het Lipnomeer (40 km) ligt in het Sumava gebergte, niet ver van het drielandenpunt met Oostenrijk en Duitsland. U geniet hier van heerlijk ongerepte natuur en Boheemse tradities. Onze vakantiehuisjes aan het Lipnomeer liggen op maximaal 500 mtr van de oevers van het Lipnomeer.
 

 

Waterrijk en heuvelachtig

Het grootste deel van het vakantieseizoen is het bij het Lipnomeer warm en zonnig. Het gebied kent duidelijk een landklimaat. De omgeving van het Lipnomeer is vooral waterrijk en heuvelachtig en daardoor zeer aantrekkelijk voor watersport- fiets- en wandelliefhebbers. Ook de rafters en kanoërs zijn hier actief te vinden. Uiteraard kunt u hier op nog veel meer manieren genieten van het landschap en de cultuur die deze streek te bieden heeft. Bezoek vanuit uw vakantiewoning aan het Lipnomeer eens kasteel Rozmberk en de oude stadjes Ceské Budejovice (bierstad) en het Unesco beschermde Cesky Krumlov. Zeker de moeite waard.

 

Ontspannen en genieten

Bij het Lipnomeer kunt u op diverse manieren ontspanning zoeken. Er zijn zwembaden te vinden, strandjes met sportmogelijkheden en diverse kinderclubs. (o.a. de kinderclub Bollo in Lipno nad Vltavou). Bij de jachthaven in Lipno nad Vltavou zijn o.a. zeilboten, skates en fietsen te huur en zijn er mooie fiets en wandelpaden uitgezet die ook geschikt zijn om inline te skaten. Bij de jachthaven in Lipno nad Vltavou kunt u eveneens op het terras genieten van een prachtig uitzicht over het meer onder het genot van een heerlijk Tsjechisch biertje. De jachthaven grenst aan het mooie, schone strand en een gezellige promenade met horecagelegenheden, verschillende winkeltjes en een informatiecentrum.

In het gezellige historische plaatsje Frymburk aan het Lipnomeer is een groot wellness centrum gevestigd met binnenzwembad (grote glijbaan), sauna's en kristalgrotten. Massages zijn in dit Wellness centrum ook verkrijgbaar. Rond het marktplein in Frymburk vindt u gezellige restaurants met terrasjes waar u goed en voordelig kunt eten.

 

Natuur en cultuur

Uiteraard kunt u ook op een rustige manier genieten van het vele moois dat Tsjechië te bieden heeft. Zo zijn er tal van schitterende wandelroutes in de omgeving van het Lipnomeer. En vanuit het nabijgelegen Studansky kan men paardrijden door de vrije natuur. Bezoekt u ook het indrukwekkende woud Boubin met zijn oeroude bomen in het Boheemse woud. Een dag uitstapje wat zeer de moeite waard is.